czwartek, 27 czerwca 2024

Jogurtowe ciasto z rabarbarem w bazyliowym chruśniaku

Połączenie ciasta jogurtowego rabarbaru w bazyliowym chruśniaku od Niebo w Gębie brzmi tajemniczo? Warto to zrobić!




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 100 g banana bez skórki
  • 100 g mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 100 g obranego rabarbaru
  • 100 g konfitury w bazyliowy chruśniaku 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana - ponownie wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i jogurt. Całość wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy na przemian z konfiturą. Na wierzch ułożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz