wtorek, 18 czerwca 2024

Ciasto z borówkami i wegańskim majonezem Cremajo 20%

Bardzo smaczne, szybkie i sezonowe ciasto z wykorzystaniem wegańskiego majonezu Cremajo 20% od Cremajo! Koniecznie trzeba zrobić!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 50 g Cremajo 20%
  • 100 g banana bez skórki
  • 100 g mąki ryżowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat
  • 50 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem i wegańskim majonezem na puszystą masę. Następnie dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umyte i osuszone borówki. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz