wtorek, 17 października 2023

Ciasto kokosowe ze śliwkami i rodzynkami

Sezon na śliwki w pełni, a z dodatkiem rodzynek od Hebar oraz mąki kokosowej to niebo dla podniebienia!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 100 g banana bez skórki
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 10 g mąki kokosowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 20 g rodzynek sułtanek
  • 100 g śliwek bez pestek

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, oba rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki - wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć przekrojone na pół śliwki. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

1 komentarz: