czwartek, 20 lipca 2023

Ciasto bananowe z kremem słony karmel

Ciasto z bananami? Małpi chlebek? Dlaczego nie! Z dodatkiem kremu słonego od Locco Co, który w porcji (5 g) posiada jedynie 8 kcal jest to niebo!


Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g mąki orkiszowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g bananów bez skórki
  • aromat
  • 20 g kremu słony karmel
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecione banany, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię nałożyć krem słony karmel. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

1 komentarz: