czwartek, 13 lipca 2023

Rosół wołowy z warzywami i makaronem

Ręka do góry, kto nie lubi rosół? Może lepiej, kto nie lubi?! Ja osobiście go uwielbiam! Tym razem przygotowałam rosół wołowy z wykorzystaniem porcji rosołowej Highland Beef znad Pilicy



Składniki:
  • 400 g porcji rosołowej wołowej
  • 100 g kości na rosół
  • 200 g obranej marchewki
  • 100 g obranej pietruszki
  • 150 g obranego selera korzeniowego
  • 100 g oranej białej cebuli
  • przyprawy: sól, pieprz, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe
  • 50 g makaronu

Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na mniejsze porcję. Mięso i kości dokładnie umyć, wrzucić do garnka i zalać bardzo zimną wodą. Dorzucić warzywa. Całość gotować ok. 1,5-2 godziny. Między czasie usuwać szumowinę, która wydziela się podczas gotowania. Między czasie ugotować ulubiony makaron.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz