Ostatniego czasu bardzo zaprzyjaźniłam się z tofu. Mogę go jeść w każdej postaci. Świetnie doprawione posmakuje nawet największym jego przeciwnikom. Z warzywami stanowi świetny duet!
Składniki:
Składniki:
- 180g (1 kostka) tofu
- 1 czerwona papryka
- 50g ryżu brązowego (suchego) + 150 ml wody
- 1 łyżka oleju lnianego
- przyprawy: zioła sycylijskie, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz czarny, przyprawa kebab-gyros
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy ryż. Między czasie oczyszczamy, myjemy i kroimy paprykę. Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w plastry i panierujemy w mieszance przypraw. Na rozgrzaną patelnię z olejem smażymy tofu z obu stron. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz