Świeże sałatki mogę jeść cały czas! Polecam przygotować sałatkę z soczewicy, kaszy jęczmiennej i miksu sałat. Rewelacja!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 50g suchej czerwonej soczewicy + 150ml wody
- 50g suchej kaszy jęczmiennej + 150ml wody
- 100g (1/2 opakowania) miksu sałat
- 1 łyżka oleju lnianego
- świeża natka pietruszki
- przyprawy: czosnek granulowany, curry, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka
Do dwóch oddzielnych garnków z wrzącą osoloną wodą wrzucamy soczewicę i kaszę. Po ugotowaniu mieszamy je z miksem sałat, olejem lnianym oraz pozostałymi składnikami. Odstawiamy na ok 15 minut, aby "przegryzły się" smaki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz