wtorek, 29 maja 2018

Tofu z cukinią i makaronem

Ograniczyłam mięso, ale oczywiście o nim nie zapominam! Na zmianę jem produkty z roślin strączkowym. W tym wydaniu tofu z cukinią i makaronem!



Składniki:

  • 1/2 kostki tofu naturalnego
  • 1 cukinia
  • 25g suchego makaronu
  • 1 łyżka oleju lnianego 
  • przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, curry, kebab-gyros, papryka słodka

Sposób przygotowania:
Tofu kilka godzin wcześniej kroimy w kostkę oraz "marynujemy" w przyprawach. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok 8-10 minut. Po upływie czasu na rozgrzanej patelni z olejem smażymy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy pozostałe składniki. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.

Smacznego! :)

1 komentarz: