Kto lubi banany to mam świetną propozycję jak je można wykorzystać! Bardzo popularne ciasto bananowe urozmaiciłam mleczkiem kokosowym, który nadaje idealnego wilgotnego smaku i konsystencji. Polecam wypróbować!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 5 łyżek oleju
- 2 banany
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleczka kokosowego
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
MNIAM ;)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione☺
OdpowiedzUsuńOd dawno mnie kusi to ciasto, ale jakoś nie mogę się za nie zabrać.
OdpowiedzUsuńPomysłowe, smakowite i bardzo pożywne ciasto :)
OdpowiedzUsuńUuu ciekawy pomysł :> A akurat kupiłam więcej bananów - zawsze można na lody zamrozić :D Ale takie wykorzystanie też mi się podoba :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie ciasto :) Pycha :D
OdpowiedzUsuńciasto bananowe to u nas klasyka ale z mlekiem kokosowym - nowość! Jeśli w smaku jest takie jak własnie sobie wyobrażam to będzie to najlepsze ciasto ever!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa się ciągle przymierzam do chlebka bananowego ale u nas banany są zjadane w tempie ekspressowym :p
OdpowiedzUsuńLubię takie ciasto, ale robię niezbyt często, pora to zmienić :)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńSuper, świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDodatek mleczka kokosowego musiał sprawić, że ciasto smakuje wyśmienicie. Świetny pomysł.
OdpowiedzUsuńCiekawy wypiek :)
OdpowiedzUsuńInteresujące ciasto. Skorzystam z przepisu.
OdpowiedzUsuń