Ciasto z fasoli - albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszą opcję! Przygotowałam w nieco innej, ulepszonej wersji. Z dodatkiem sera twarogowego smakuje jeszcze lepiej! Polecam!
Składniki:
Ciasto fasolowe
Składniki:
Ciasto fasolowe
- 2 jaja
- 2 banany
- 2 łyżki karobu lub kakao
- 3/4 mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 puszki odsączonej czerwonej fasoli
- aromat migdałowy
Masa serowa:
- 500g twarogu
- 5 łyżek erytrolu
- 2,5 łyżki żelatyny + 6 łyżek ciepłej wody
Sposób przygotowania:
Ciasto fasolowe
Do misy blendera przekładamy wszystkie składniki. Blendujemy na gęstą, jednolitą masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Masa serowa:
Twaróg miksujemy z erytrolem. Następnie dodajmy rozpuszczoną żelatynę, ponownie miksujemy. Masę przelewamy na ostudzone ciasto fasolowe.
Odkładamy na 2-3 godziny do lodówki lub w chłodne miejsce.
Smacznego!
Pyszności)))
OdpowiedzUsuńO, takiego ciasta jeszcze nie próbowałam! :)
OdpowiedzUsuńCiasta fasolowego jeszcze nie miałam okazji spróbować. Podoba mi się przepis bo składa się ze zdrowych składników.
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie robiliśmy ciast z fasolą - trzeba będzie spróbować :)
OdpowiedzUsuńJadłam, ale nigdy nie przygotowywałam sama. Czas to zmienić ;)
OdpowiedzUsuńFajne ciasto, z chmurką wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńKapitalny przepis! Co prawda na fasolę jestem uczulona ale moja rodzina nie! Obserwuję i pozdrawiam!^^
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis! W końcu muszę przygotować takie ciasto :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTyle już słyszałam o ciastach z fasoli, że chyba też coś zrobię. Twoje cudnie się prezentuje...:)
OdpowiedzUsuńJakie smakowite ;)O cieście na bazie fasoli słyszałam, ale sama jeszcze takiego nie robiłam :).
OdpowiedzUsuńOj, zjadłabym :D
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda świetnie. Jestem ciekawa jego smaku, bo z fasoli jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńCudo! Pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńJeszcze fasolowego ciasta nie robiłam. Super się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda cudownie i smacznie, ale talerzyk mega pięknie i ciekawie -:)
OdpowiedzUsuńCiasto z fasoli jakoś mnie nie przekonuje.
OdpowiedzUsuńKiedyś muszę zrobić i zobaczyć, czy pokocham :)
OdpowiedzUsuńAle fajne, pomysłowe i smaczne ciacho! :)
OdpowiedzUsuńFasola ma w sobie coś takiego jak kasza jaglana - można z niej zrobić wszystko :)
OdpowiedzUsuńCiasto bardzo mnie urzekło :) Myślę, że się niedługo wydarzy takie u mnie w kuchni :)
Cudne to ciasto! :)
OdpowiedzUsuńRobiłam już ciasto z fasoli i jest pyszne :) Twoje wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńCudne ciacho, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńa ja się zachwyciłam talerzykiem :) pamiętam takie u babci :)
OdpowiedzUsuńwygląda bysznie
OdpowiedzUsuńChmurka zniknęłaby bardzo szybko w moich ustach :) Pyszne zdrowe ciacho!
OdpowiedzUsuńTa twarogowa chmurka wygląda baaardzoo apetycznie. Wieki nie piekłam ciasta z fasoli.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto z fasoli, a z taką chmurką na pewno smakuje nieziemsko :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. :) Na pewno jest pyszne.
OdpowiedzUsuńJa osobiście ciacha warzywne uwielbiam! Ta chmurka na nim prezentuje się bajecznie :)
OdpowiedzUsuńTrzeba wyprobowac :)
OdpowiedzUsuń