wtorek, 28 lutego 2017

Serniczek z budyniem i nasionami chia

Kolejna propozycja na lekki i bardzo smaczny serniczek, który zniknie w zaledwie kilka minut. Idealny do popołudniowej herbaty.



Składniki:

  • 2 (800g) opakowania serka naturalnego homogenizowanego 
  • 1 jajo
  • 1 paczka budyniu waniliowego
  • 5 łyżek erytrolu lub ksylitolu
  • 2 łyżki nasion chia
  • aromat waniliowy

Sposób przygotowania:
Jajo ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy serek, budyń, nasiona chia i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy, do połączenia składników. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

6 komentarzy:

  1. Ostatnio chodził mi po głowie sernik. Chętnie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie wymiary formy w której piekłaś sernik ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie wygląda! Mam już od ciebie tyle przepisów, muszę w końcu zacząć je robić. :D

    http://justdaaria.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda po proooostu genialnie :)

    OdpowiedzUsuń