wtorek, 31 stycznia 2017

Sernik migdałowo-kokosowy z nasionami chia

Serniki to jedne z moich ulubionych ciast, które mogę jeść bez przerwy. W takiej wersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni!



Składniki:

  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • 2 jaja
  • 20 tabletek słodziku
  • 1 białko (opcjonalnie)
  • 1 łyżka mąki migdałowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej 
  • 1 łyżka nasion chia
  • aromat 

Sposób przygotowania:
Jaja z białkiem i słodzikiem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. pycha
    http://skucinskaemilia.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! Kocham takie desery.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki piękny, puszysty sernik, zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki puszysty!! Uwielbiam serniki.

    OdpowiedzUsuń