Po raz kolejny mój kulinarny wybryk, który strzelił w 10! Tyle użyłam składników, że nie wiedziałam do końca jak go nazwać. Tak, więc powstało ciasto ciecierzycowe migdałowo-jaglane z nasionami chia.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka odsączonej ciecierzycy
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki jaglanej
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 100g erytrolu
- 2 łyżki nasion chia
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Blendujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Z nowym rokiem postanowiłaś/eś zrzucić wagę? Warto poczytać kilka wskazówek, które znajdują się na portalu e-sylwetka.
Nie znałam tego przepisu. Czas to nadrobić :D
OdpowiedzUsuń