wtorek, 10 stycznia 2017

Ciasto ciecierzycowe migdałowo-jaglane z nasionami chia

Po raz kolejny mój kulinarny wybryk, który strzelił w 10! Tyle użyłam składników, że nie wiedziałam do końca jak go nazwać. Tak, więc powstało ciasto ciecierzycowe migdałowo-jaglane z nasionami chia.



Składniki:

  • 1 puszka odsączonej ciecierzycy
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 100g erytrolu
  • 2 łyżki nasion chia
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Blendujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


Z nowym rokiem postanowiłaś/eś zrzucić wagę? Warto poczytać kilka wskazówek, które znajdują się na portalu e-sylwetka

1 komentarz: