środa, 19 marca 2025

Placki ziemniaczane z dipem twarogowo-majonezowym i czerwoną papryką

Bardzo szybkie, smaczne i sycące placki ziemniaczane powstałe z gotowej mieszanki od Pan Shaky. Ich przygotowanie zajmie niecałe 10 minut. Doskonałym dodatkiem będzie dip twarogowo-majonezowy z czerwoną papryką!



Składniki:
Placki ziemniaczane
Dip
  • 100 g twarogu 
  • 20 majonezu vege lub lekkiego
  • przyprawy: czosnek granulowany, papryka słodka, sól, pieprz
  • 150 g papryki czerwonej bez nasion

Sposób przygotowania:
Placki
Placki ziemniaczane przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem.

Dip
W naczyniu wymieszać twaróg, majonez i przyprawy. Odstawić do lodówki na 10-15 minut.

Gotowe placki podawać z dipem i czerwoną papryką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz