wtorek, 11 czerwca 2024

Barszcz biały z sercami drobiowymi i makaronem

Barszcz biały jest jedno z popularnych zup w Polsce. Warto wypróbować barszcz biały od Bracia Piskarkowie z dodatkiem serc drobiowych i makaronu! Przepychota!



Składniki:
  • 100 g serc drobiowych
  • 10 ml oleju do smażenia
  • 500 ml barszczu białego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 50 g makaronu suchego

Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron - gotować przez 8 minut. Między czasie na patelnię wrzucić umyte i oczyszczone serca drobiowe. Dodać olej oraz przyprawy - smażyć 2-3 minuty. Następnie usmażone serca wrzucić do garnka i zalać wodą. Zagotować i gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie wlać barszcz biały - dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty. Gotową zupę podać z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz