sobota, 13 czerwca 2015

Truskawkowy sorbet

Sezon na truskawki w pełni. Jem je kilogramami! Dosłownie, ciągle podjadam je pomiędzy posiłkami, bo oczywiście owoce mają wartościowe kalorie, które świetnie wpływają na organizm. Upały znowu nadchodzą, więc dla ochłody polecam sorbet z truskawek. ;-)



Składniki:

  • 2 garście truskawek
  • 1 łyżka cukru trzcinowego lub miodu naturalnego

Sposób przygotowania:
Do miski wrzucamy świeże, umyte i obrane truskawki. Delikatnie blendujemy je blenderem ręcznym. Jeśli osiągniemy mus dodajemy cukier lub miód, ponownie blendujemy. Przelewamy do foremek na lody. Wkładamy na zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą dobę.

Smacznego!


Milion Smaków Truskawek - druga edycja

15 komentarzy:

  1. Pyszności, sorbet wygląda naprawdę dobrze, a w końcu teraz mamy sezon! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotki, bardzo lubię takie owocowe sorbety :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha! na pewno spróbuję,gdy będę miała czymś poczęstowac gości! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czasami takie robię, z różnych owoców, choć z truskawek jet wyjątkowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham truskawki i też zajadam się nimi całymi dniami :) Sorbet truskawkowy pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękna czerwień sorbetu! Wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Taki domowy sorbet jest pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  8. idealna opcja na zdrowe i "fit" lody :) Bananowe też wymiatają :)))

    OdpowiedzUsuń
  9. też mam takie foremki ^^ i w też robię identyczne sorbeciki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mniam. Prostota jest najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszę wypróbować ten sposób.

    OdpowiedzUsuń