sobota, 6 czerwca 2015

Bigosik z młodej kapusty

Bardzo lubię potrawy, które przygotowuje moja mama, ale zawsze muszę coś w nich zmienić. Stawiam na lekkość i zdrowość, Tym razem bigosik z młodej kapusty bez żadnych zasmażek i tłustych mięs. Lekko, zdrowo i apetycznie!



Składniki:

  • 1/4 młodej kapusty
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie 
  • susz warzywny 
  • warzywko
  • świeży koperek
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 skrzydełka z kurczaka 
  • 1/2 łyżeczki octu
  • 500ml wody

Sposób przygotowania:
Kapustę myjemy, szatkujemy i ponownie myjemy. Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka i pozostałe składniki. Gotujemy ok. 30 minut, aż bigosik stanie się gęsty i lekko wygotuje się woda. Na koniec obieramy skrzydełka z kości i ponownie wrzucamy do garnka.

Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Świetne rzeczy pokazujes tu i mam nadzieje ,że twuj blog i ty oczywiscie zajdziecie bardzo daleko.
    Zapraszam do mnie : http://angelikao-blog.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  2. z młodej kapusty bigos ma zupełnie inny smak, jest lekki, smakowity, taki świeży!

    OdpowiedzUsuń