Składniki:
- 1 sznycel z indyka
- 50g ryżu 3 kolory (przed ugotowaniem)
- sos Teriyaki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Ryż wrzucamy na wrzącą osoloną wodę (1,5 szklanki) i gotujemy ok. 40 minut pod przykryciem. Między czasie przygotowujemy sznycla. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i sos Teriyaki. Wkładamy do lodówki na czas gotowania ryżu. Jeśli ryż się ugotuje smażymy sznycla na odrobinie oleju pod przykrycie (ok. 1,5 minuty na jedną stronę). Wszystko podajemy z dodatkiem ogórka konserwowanego.
Smacznego!
oooooooooo moje smaki:) pyszności
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńMniam..pyszne musi być.
OdpowiedzUsuńkuchnia dla mnie :)
OdpowiedzUsuńbomba <3 poproszę o jedną porcję!
OdpowiedzUsuńkupiłam sos Teriyaki, ale jeszcze nie miałam okazji go zjeść :) Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńślicznie podane:) bo przecież człowiek też oczami je :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńJakie pyszności i bardzo ładnie podane :-) lubię takie smaki :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńAle pyszny obiadek:) Wygląda bosko.
OdpowiedzUsuńPyszne i szybkie-świetny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiadek, mniam :)
OdpowiedzUsuńNo, no obiad idealny :)
OdpowiedzUsuńMiseczki są z Home&You :)
jejku ale pysznie wygląda ten sznycelek, a w dodatku z sosikiem tiayaka to musiało być pyszne :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczny i w moim stylu :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie! dopiero teraz wpadłam na Twojego bloga, a tu miłe zaskoczenie, tyle pysznych dietetycznych przepisów, a ja właśnie zaczynam zmieniać swoje nawyki żywieniowe :)
OdpowiedzUsuń