czwartek, 6 listopada 2014

Sznycel z indyka w sosie Teriyaki z ryżem 3 kolory

Pierwszy wpis z produktami w ramach współpracy od Decare. Proponuję obiad w klimatach typowo dla Bliskiego Wschodu. W rolach głównych ryż 3 kolory oraz sos Teriyaki.



Składniki:

  • 1 sznycel z indyka
  • 50g ryżu 3 kolory (przed ugotowaniem)
  • sos Teriyaki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Ryż wrzucamy na wrzącą osoloną wodę (1,5 szklanki) i gotujemy ok. 40 minut pod przykryciem. Między czasie przygotowujemy sznycla. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i sos Teriyaki. Wkładamy do lodówki na czas gotowania ryżu. Jeśli ryż się ugotuje smażymy sznycla na odrobinie oleju pod przykrycie (ok. 1,5 minuty na jedną stronę). Wszystko podajemy z dodatkiem ogórka konserwowanego.

Smacznego!




16 komentarzy:

  1. oooooooooo moje smaki:) pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. bomba <3 poproszę o jedną porcję!

    OdpowiedzUsuń
  3. kupiłam sos Teriyaki, ale jeszcze nie miałam okazji go zjeść :) Wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ślicznie podane:) bo przecież człowiek też oczami je :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie pyszności i bardzo ładnie podane :-) lubię takie smaki :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne i szybkie-świetny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł na obiadek, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. No, no obiad idealny :)
    Miseczki są z Home&You :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jejku ale pysznie wygląda ten sznycelek, a w dodatku z sosikiem tiayaka to musiało być pyszne :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo apetyczny i w moim stylu :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. wygląda obłędnie! dopiero teraz wpadłam na Twojego bloga, a tu miłe zaskoczenie, tyle pysznych dietetycznych przepisów, a ja właśnie zaczynam zmieniać swoje nawyki żywieniowe :)

    OdpowiedzUsuń