Składniki:
- 3 arkusze papieru ryżowego
- 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka
- 1 marchewka
- 1 mała papryka
- 3 liści kapusty pekińskiej
- ketchup
Sposób przygotowania:
Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paski. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Paprykę, myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę lub paski. Z kapusty pekińskiej odcinamy twarde części. W misce mieszamy mięso, marchewkę, paprykę z ulubionymi przyprawami. Smażymy na patelni do zarumienienia mięsa i warzyw. W ciepłej wodzie maczamy arkusze papieru ryżowego. Na desce lub blacie układamy arkusz papieru, nakładamy kapustę pekińską, warzywa i polewamy ketchupem. Zawijamy w jakikolwiek sposób. Następnie wrapy smażymy na lekko natłuszczonej patelni pod przykrywką, aż do zarumienienia. Wrapy podajemy z ulubionym sosem.
Fajny blog. Szczególnie, gdy szuka się inspiracji na smaczne ale dietetyczne posiłki ;)
OdpowiedzUsuńwygląda super;)
OdpowiedzUsuńnarobiłas mi ochoty
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie obserwuje jesli bendzies możes zaobserwowac bende bardzo wdzieczna
: http://laninatosia.blogspot.co.uk/
świetne:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam papier ryżowy. jest taki delikatny ;)
OdpowiedzUsuńWygląda troszkę dziwnie, niemniej jednak z chęcią byśmy spróbowały tego dania :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa propozycja:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na zdrową przekąskę:)
OdpowiedzUsuńraz tylko robiłam coś z papieru ryżowego, chyba trzeba znowu zakupić:)
OdpowiedzUsuńSuper! Pyszności ;)
OdpowiedzUsuńNo prosze jakie fajne, zdrowe i pyszne :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na przystawkę na imprezie :-) Muszę go wypróbować!
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń