sobota, 15 listopada 2014

Wrapy z papieru ryżowego

Szybkie drugie śniadanie, obiad czy kolacja? Proponuje najlepsze wrapy z papieru ryżowego. Z jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papier ryżowy do Decare.



Składniki:

  • 3 arkusze papieru ryżowego 
  • 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 mała papryka
  • 3 liści kapusty pekińskiej
  • ketchup
Sposób przygotowania:
Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paski. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Paprykę, myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę lub paski. Z kapusty pekińskiej odcinamy twarde części. W misce mieszamy mięso, marchewkę, paprykę z ulubionymi przyprawami. Smażymy na patelni do zarumienienia mięsa i warzyw. W ciepłej wodzie maczamy arkusze papieru ryżowego. Na desce lub blacie układamy arkusz papieru, nakładamy kapustę pekińską, warzywa i polewamy ketchupem. Zawijamy w jakikolwiek sposób. Następnie wrapy smażymy na  lekko natłuszczonej patelni pod przykrywką, aż do zarumienienia. Wrapy podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego!



13 komentarzy:

  1. Fajny blog. Szczególnie, gdy szuka się inspiracji na smaczne ale dietetyczne posiłki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. narobiłas mi ochoty
    zapraszam do mnie obserwuje jesli bendzies możes zaobserwowac bende bardzo wdzieczna

    : http://laninatosia.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam papier ryżowy. jest taki delikatny ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda troszkę dziwnie, niemniej jednak z chęcią byśmy spróbowały tego dania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na zdrową przekąskę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. raz tylko robiłam coś z papieru ryżowego, chyba trzeba znowu zakupić:)

    OdpowiedzUsuń
  7. No prosze jakie fajne, zdrowe i pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł na przystawkę na imprezie :-) Muszę go wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo pomysłowe, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń