wtorek, 21 stycznia 2020

Sernik przekładany

Idealne do niedzielnej kawy i wielbicieli sernika! Super prosty i bardzo smaczny - sernik przekładany!



Składniki:
Masa do przełożenia

  • 2 białka
  • 2 łyżki erytrytolu 
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • szczypta proszku do pieczenia
Masa twarogowa
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 250g (1 kostka) twarogu np. chudego

Sposób przygotowania:
Masa do przełożenia
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać erytrytol, olej kokosowy, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. 

Masa twarogowa
Twaróg utrzeć z żółtkami i erytrytolem.

Na spód wylać połowę masy i nałożyć masę twarogową. Kolejno nałożyć drugą połowę masy. Piec przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!