sobota, 25 stycznia 2020
czwartek, 23 stycznia 2020
wtorek, 21 stycznia 2020
Sernik przekładany
Idealne do niedzielnej kawy i wielbicieli sernika! Super prosty i bardzo smaczny - sernik przekładany!
Składniki:
Masa do przełożenia
Składniki:
Masa do przełożenia
- 2 białka
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
Masa twarogowa
- 2 żółtka
- 2 łyżki erytrytolu
- 250g (1 kostka) twarogu np. chudego
Sposób przygotowania:
Masa do przełożenia
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać erytrytol, olej kokosowy, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Masa twarogowa
Twaróg utrzeć z żółtkami i erytrytolem.
Na spód wylać połowę masy i nałożyć masę twarogową. Kolejno nałożyć drugą połowę masy. Piec przez 30 minut w 180 stopniach.
niedziela, 19 stycznia 2020
Subskrybuj:
Posty (Atom)