Dynia coraz częściej gości w tym roku w mojej kuchni. Wcześniej już przygotowałam kilka wypieków, więc pora na kolejne. Tym razem upiekłam z dodatkiem mąk: jaglanej i kokosowej. Niebo w ustach!
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 50g cukru brązowego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki mąki jaglanej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 200g pieczonej dyni
- aromat
Sposób przygotowania:
Do blendera wbijamy jajka i dodajemy cukier. Ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej i pozostałe składniki (oprócz dyni). Wszystko dokładnie blendujemy. Na koniec wrzucamy obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki dynię. Ponownie wszystko blendujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!