niedziela, 20 listopada 2016
sobota, 19 listopada 2016
czwartek, 17 listopada 2016
Ciasto jaglane z śliwkami i makiem
Bardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam mak i śliwki. Coś pysznego!
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 1 banan
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżka maku
- 4 suszone śliwki
- aromat
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia i mak. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojone i obtoczone w mące śliwki. Ponownie miksujemy. Surową masę przelewamy do natłuszczonego naczynia. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 15 listopada 2016
Ciasto fasolowo-kokosowe z orzechami
Fasola jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo często przyrządzam z niej słodkie wypieki. Postanowiłam do fasoli dodać mąkę kokosową, która świetnie nadaje aromat i słodki smak oraz orzechy - gwarantują chrupkość wypieku. Polecam!
Składniki:
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 1 jajko
- 1 banan
- 2 łyżki karobu
- 2 łyżki mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych
- 2 łyżki ksylitolu
- 1/2 proszku do pieczenia
- mała garść orzechów
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż do całkowitego połączenia się składników. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)