Fasola jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo często przyrządzam z niej słodkie wypieki. Postanowiłam do fasoli dodać mąkę kokosową, która świetnie nadaje aromat i słodki smak oraz orzechy - gwarantują chrupkość wypieku. Polecam!
Składniki:
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 1 jajko
- 1 banan
- 2 łyżki karobu
- 2 łyżki mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych
- 2 łyżki ksylitolu
- 1/2 proszku do pieczenia
- mała garść orzechów
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż do całkowitego połączenia się składników. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
A czy przez tą fasolę ciasto nie jest ciężkie? Puszące?
OdpowiedzUsuńwww.100club.pl
Ciasto przez fasolę jest ciężkie i zbite. :)
UsuńTo chyba ciekawa alternatywa dla wielu ciast jakie robię :)To dobrze, że są takie smaczne i nadal zdrowe wyjścia.
OdpowiedzUsuń