Składniki:
Konfitura
- 350 g pomarańczy bez skórki
- 150 g jabłka (obranego)
- 50 ml wody
- 20 g miodu naturalnego
- 250 g spodu do mazurka
- posypka do dekoracji
Sposób przygotowania:
Konfitura
Pomarańcza obrać, usunąć białe błony i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Owoce wrzucić do garnka i zalać wodą, gotować ok. 15 minut. Na koniec dodać miód. Ostudzoną konfiturę zblendować na gęsty krem.
Spód
Spód do mazurka wyjąć z opakowania, podzielić na mniejsze porcje i resztkami ciasta udekorować brzegi. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, a na to nałożyć spody. Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Na gotowy spód nałożyć konfiturę i posypać kolorową posypką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz