Składniki:
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 225 g mrożonej mieszanki warzywnej (kalafior, marchewka, pietruszka ziemniaki)
- 100 g kiszonej kapusty
- 150 g papryki czerwonej
- 20 g ketchupy o obniżonej zawartości kalorii
- 10 g majonezu
- 10 ml oliwy z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Jaja wrzucić do zimnej wody, posolić. Gotować 10 minut od zagotowania wody. Między czasie na patelnię wrzucić mrożone warzywa, kiszoną kapustę, przyprawy i dodać oliwę. Smażyć ok 15 minut na małym palniku. Do gotowych warzyw dodać umytą, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać ketchup i majonez - całość wymieszać. Podawać z ugotowanymi i obranymi jajami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz