czwartek, 26 grudnia 2024

Wysokobiałkowy jogurtownik kokosowo-kakaowy

Bardzo prosty, delikatny i rozpływający się w ustach jogurtownik z dodatkiem kakao oraz wiórków kokosowych. Porcję białka dostarczają białka jaj od Farma Białka.




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 ml białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 40 g budyniu śmietankowego
  • 20 g kakao
  • 10 g wiórków kokosowych
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja z białkami ubić z erytrytolem na puszystą masę. Dodać budyń, jogurt, kakao oraz aromat. Całość delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz