wtorek, 13 czerwca 2023

Grillowane szparagi, pomidorki i papryka na patelni żeliwnej

W czasie lata idealną opcją na wykorzystanie jak największej ilości warzyw jest ich grillowanie! Ja tym razem wykorzystałam szparagi, pomidorki oraz paprykę z użyciem żeliwnej patelni od Brizoll!



Składniki:
  • 250g zielonych szparagów
  • 250 g pomidorków truskawkowych
  • 150 g papryki zielonej
  • oliwa w spray

Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić oczyszczone, bez zdrewniałych końców zielone szparagi. Gotować 7-8 minut. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Ugotowane szparagi odcedzić i osuszyć. Wszystkie warzywa grillować na bardzo dobrze rozgrzanej (minimum 5 minut) patelni i odrobiną oliwy. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

1 komentarz: