Uwielbiam piec ciasta, ale bardzo rzadko przygotowuje tarty. Pora to zmienić! Poniżej prezentuje bardzo oryginalną wersje, bo z gruszką i pod chmurką! Mmm...
Składniki:
Spód
Składniki:
Spód
- 2 żółtka
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1,5 łyżki erytrytolu
- 5 łyżek oleju kokosowego
Nadzienie
- 2 gruszki
- 2 tabletki słodziku
- cynamon
"Chmurka"
- 2 białka
- 1 łyżeczka erytrytolu
Sposób przygotowania:
Spód
Do miski dodać oddzielone od białek żółtka, mąkę, olej kokosowy i erytrytol. Wszystko dokładnie zagnieść. Włożyć do zamrażarki na 15 minut. Po upływie czasu spód umieścić na natłuszczonej formie. Na kuć widelcem. Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Nadzienie
Umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach gruszki. Prażyć z słodzikiem i cynamonem. Po upływie czasu od wyjęcia spodu z piekarnika, nałożyć na wierzch.
"Chmurka"
Białka ubić z erytrytolem na sztywną pianę. Nałożyć na wierzch nadzienia.
Piec przez kolejne 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz