Najprostszy i najzwyklejszy, tradycyjny przepis na naleśniki z mąki pszennej "białej" z serem.
Składniki:
Naleśniki
Składniki:
Naleśniki
- 2 jaja
- 6 łyżek mąki pszennej T450
- 120ml wody
- szczypta proszku do pieczenia
Farsz
- 250g (1 kostka) twarogu np. chudego
- 1 łyżeczka erytrytolu
- kilka kropli aromatu waniliowego
Sposób przygotowania:
Naleśniki
Jaja wbić do miski. Dodać mąkę, wodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 5 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Farsz
Do miski wrzucić twaróg. Rozgnieść widelcem. Dodać erytrytol i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć naleśniki.
Gotowe naleśniki podawać wedle upodobań.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz