Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast plusem sytość. Przygotowałam racuszki. Pychotka!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłka. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłko. Całość mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki z siemię lnianego
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- jabłko
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłka. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłko. Całość mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz