Kto by pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie!
Składniki:
Spód:
Składniki:
Spód:
- 1 torebka (100g) kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 jajo
- 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła)
Wierzch:
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach.
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę.
Smacznego!
Musiała smakować bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPycha☺
OdpowiedzUsuń