Świetna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi szparagami i makaronem pełnoziarnistym.
Składniki:
Składniki:
- 100g mięsa mielonego drobiowego
- 1/2 pęczka zielonych szparagów
- 40g suchego makaronu pełnoziarnistego
- przyprawy: pieprz cytrynowy, suszony koperek, czosnek granulowany, suszone pomidory
Sposób przygotowania:
Mięso mielone mieszamy z wszystkimi przyprawami. Zwilżoną dłonią formujemy pulpeciki. Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Między czasie w wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na parze ok. 10-15 minut gotujemy pulpeciki i szparagi. Danie podajemy z makaronem.
Smacznego!
Pulpeciki wyglądają apetycznie, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńPysznie :-)
OdpowiedzUsuń