Już po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej i szybko znikającej babki pomarańczowej!
Składniki:
Składniki:
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- aromat pomarańczowy
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy sok pomarańczowy, oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, olej i aromat. Całość miksujemy do połączenia składników. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Musiała pachnieć obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńWspaniała ☺
OdpowiedzUsuńWyglada idealnie!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale.
OdpowiedzUsuńa jak nie w tym roku, to przepis już jest na rok następny :)
OdpowiedzUsuńPyszna :-)
OdpowiedzUsuńWiecie, to naprawdę pyszna babeczka.
OdpowiedzUsuń