W łatwy sposób można dokonać zamienników znanych dań. Ja postanowiłam zmodyfikować danie z fasolą na jej zamienić - ciecierzycę! Również spaniały smak! :)
Składniki:
Składniki:
- 200g suchej ciecierzycy
- 2 skrzydełka kurczaka
- włoszczyzna: marchew, pietruszka, 1/4 selera
- 1 szklanka sosu słodko-kwaśnego
- przyprawy: jarzynka Eko, przyprawa do fasoli po bretońsku, magi, suszone pomidory, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka ziarenek pieprzu czarnego
- 2 litry wody
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę zalewamy na noc wrzącą wodą. Następnie płukamy pod bieżącą, zimną wodą. Ciecierzycę gotujemy przez 30 minut, kolejno dodajemy skrzydełka i obraną, umytą i pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy sos i przyprawy.
Smacznego!
Wygląda przepysznie :) Ja kiedyś przyrządzałam czerwoną soczewicę po bretońsku, też była bardzo smaczna- polecam ;)
OdpowiedzUsuń