Jestem uzależniona od jabłek, więc wykorzystuje je gdzie tylko jest to możliwe. Po raz kolejny wykonałam racuchy, ale tym razem z mąką owsianą.
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki owsianej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki wody gazowanej
- aromat rumowy
- 1 jabłko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę gazowaną, kilka kropli aromatu rumowego i obrane, starte na tartce jabłko. Wszystko dokładnie miksujemy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Nom nom nom, w końcu muszę kupić te wszystkie mąki dla bezglutenowców bo pełno jest pysznych przepisów w sieci <3
OdpowiedzUsuńOj muszą być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńKocham wszystko, co z jabłkami. Chętnie wypróbuję twój przepis :)
OdpowiedzUsuńW takiej odsłonie muszą smakować pysznie:)
OdpowiedzUsuńZbieram się na takie zdrowsze racuchy od daaawna! Chociaż nie wiem, czy pobiją smak racuszków mojej babci, ktore kiedyś mi robiła. :DD
OdpowiedzUsuńSmaku racuszków babci NIC NIE POBIJE ! ;)
UsuńRacuchy z jabłkami uwielbiam. A pomysł z mąką owsianą świetny:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam racuchy! Pysznie ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :-D make-life-green.blogspot.com
Ja zazwyczaj robię racuchy z jabłkami, maczając plasterki w cieście, ale Twoja metodar ze startym jabłkiem też jest fajna :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, racuszki wyglądają bardzo apetycznie. :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie: http://www.fitnesswomen.pl
Chyba ze 100 lat nie jadłam racuchów! :/ Koniecznie robię w tym tygodniu :)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie, koniecznie muszę sobie takie przygotować :)
OdpowiedzUsuńJeżeli chodzi o przepisy bezglutenowe z ciastem w roli głównej, polecam naleśniki po indyjsku, dostępne na stronie http://jemyzdrowo.pl/.
racuszki z jabłkami to nasze ulubione :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam :) Brzmi pysznie i tak samo wygląda!
OdpowiedzUsuń