Składniki: (1 osoba)
- 4 arkusze papieru ryżowego
- 100 g piersi z kurczaka
- kilka liści szpinaku
- 1/2 małej cukinii
- 1 średni pomidor
- przyprawy: kebab-grys, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Myjemy, czyścimy i osuszamy pierś. Kroimy w paski i smażymy na rozgrzanej patelni z 1,5 łyżki oleju, na koniec dodajemy przyprawę kebab-gyros i przez chwilę smażymy. Następnie myjemy i kroimy w ćwiartki cukinię - smażymy z odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Po przygotowaniu poprzednich składniki moczymy przez kilka sekund papier ryżowy. Nakładamy: umyty i osuszony szpinak, paski piersi z kurczaka, 2 kawałeczki cukinii i pokrojony pomidor. Papier zwijamy (wpierw boki, potem dół). Podajemy z sosem sojowym lub ketchupem.
Smacznego!
Świetnie to wymyśliłaś! :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńhttp://aiden-ejsmont.blogspot.com/
super, naprawdę. kurczak, szpinak, cukinia, pomidor - wszystko, co lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :) http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńZdrowo i na pewno smacznie :)
OdpowiedzUsuńmmm pysznie <333 Zapraszam naataluunia.blogspot.com
OdpowiedzUsuńłaaał! wyglądają nieziemsko!
OdpowiedzUsuńTo jest tak proste i pyszne, że aż genialne! Tyle razy zastanawiałam się nad kupnem papieru ryżowego i że też nie wpadłam na taki przepis? Idealny na drugie śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wpis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Uwielbiam spring rolls <3
OdpowiedzUsuńTakie proste, a smaczne i wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńCudnie to wygląda :)) zamieniłabym kurczaka na łososia! :D
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł na przekąskę, wygląda smakowicie :))
OdpowiedzUsuńPyszności. Wpadłabym na taką przekąskę z chęcią ;)
OdpowiedzUsuńMogę się poczęstować?:)
OdpowiedzUsuńFajny blog, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMmm... Uwielbiam je <3 Świetny blog!
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie : www.tropikalnakuchnia.blogspot.com
Super przepis, aż się dziwię dlaczego nigdy nic nie zrobiłam z papierem ryzowym, zachęciłas mnie!
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie jadłam takiej potrawy :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa i szybka przekąska:)
OdpowiedzUsuńNormalnie, wszystkie składniki w domu mam i chyba zrobię coś pysznego na kolację :) A od dłuższego czasu zastanawiałam się co zrobić z papierem ryżowym, który pozostał po sajgonkach.
OdpowiedzUsuńTe spring rolls już nie raz widziałam na blogach, i wyglądają bardzo kusząco, że trzeba będzie w końcu spróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska. Robię podobne tylko z sosem czosnkowym :)
OdpowiedzUsuń