Składniki:
- pół torebki kaszy gryczanej
- mrożony szpinak (brykiet)
- jogurt grecki
- cebula
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Na patelni dusimy szpinak z odrobiną wody. Dodajemy drobno posiekaną cebulą i jakiś czas smażymy ze szpinakiem. Dodajemy szczyptę pieprzu, soli i gałki muszkatowej. Następnie dodajemy 3 łyżki jogurtu greckiego i mieszamy. Do dokładnym połączeniu składników danie jest godowe do spożycia.
Kaszę gryczaną również można zastąpić makaronem pełnoziarnistym gotowanym al dente.
Smacznego!
muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńyouonnlyliveonce.blogspot.com
Ja nie przepadam za szpinakiem ;d
OdpowiedzUsuńPoklikasz w banner sheinside? Będę wdzięczna :)
http://jagodzianka2002.blogspot.com/
ciekawe danie
OdpowiedzUsuńmoze obs za obs
daj znac na moim blogu:)
http://nikkowska.blogspot.com/
wygląda całkiem fajnie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://joanne-bloog.blogspot.com/
wygląda całkiem pysznie zrobię chyba takie coś :))
OdpowiedzUsuńU nas nowy post - zajrzysz i skomentujesz ?
miki-and-nessy.blogspot.com
Raczej mi nie posmakuje ;/
OdpowiedzUsuńhttp://sylllandoll.blogspot.com/
wiesz, ze jeszcze nigdy nie jadlam szpinaku? ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam: gertrama.blogspot.com
obserwujemy? odp u mnie ;*
Ja nie lubie szpinaku wiec raczej tego nie zjadłabym
OdpowiedzUsuńhttp://weronika-lifestyle.blogspot.com/
Super blog! <3
OdpowiedzUsuńŚwietne posty, naprawdę <3
wspólna obserwacja? ;-*
http://sapphireblog1.blogspot.com/
Może kiedyś zrobię :)
OdpowiedzUsuńhttp://dusiowata-dusia.blogspot.com
uwielbiam zarówno kaszę jak i szpinak!<3
OdpowiedzUsuńyummy:)
Jestem fanką zarówno kaszy gryczanej jak i szpinaku, a nigdy nie wpadłam na to połączenie. Mmm :)
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl