Składniki:
- 100 g wątróbki drobiowej
- 50 g makaronu durum wstążka
- 100 g obranej marchewki
- 100 g obranej pietruszki
- 100 g obranej cebuli białej
- przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka
Sposób przygotowania:
Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć. Warzywa obrać - marchewkę, pietruszkę pokroić w plastry, cebulę pokroić w piórka. Całość umieścić w misce. Dodać przyprawy, wymieszać i odstawić na 15-20 minut. Całość umieścić w air fray'erze. Smażyć przez 20 minut w 180 stopniach. W między czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Gotowe danie podać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz