wtorek, 26 listopada 2019

Pierogi leniwe

Szybki posiłek na słodko lub słono, jak kto woli. Przedstawiam pierogi leniwe, ale wcale nie dla leniwych!



Składniki:

  • 1 jajo
  • 250g (kostka) twarogu np. chudego
  • 1 szklanka mąki ryżowej (może być inna)
  • 2 łyżki erytrytolu 

Sposób przygotowania:
Do miski dodać kostkę twarogu, rozgnieść widelcem. Wbić jajo, dodać mąkę i erytrytol. Dokładnie wymieszać, a potem zagnieść. Na stolnicy posypaną mąką uformować wałek i kroić a'la kopytka. Wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować na małym ogniu. Jeśli pierogi wypłyną na powierzchnie gotować jeszcze 2 minuty. Najlepiej smakują jak będą dobrze wystudzone.

Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

2 komentarze: