Naleśniki to danie, które mogę jeść codziennie! Ta wersja jest nieco inna niż pozostałe. Idealne na zbliżający się sezon zimowy!
Składniki:
Ciasto naleśnikowe
Składniki:
Ciasto naleśnikowe
- 2 jaja
- 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
- 120ml wody
Nadzienie:
- 1 grejpfrut
- 3 tabletki słodzika
- 1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Ciasto naleśnikowe
Do miski wbić jaja. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 5 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Nadzienie
Grejpfruta obrać i oczyścić z nabłonka. Pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą i dodać słodzik. Prażyć do zmiękczenia.
Gotowe naleśniki posmarować nadzieniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz