wtorek, 23 sierpnia 2016

Pudding z tapioki

Po raz pierwszy miałam styczność z perełkami tapioki. Świetnie nadają się do dań jako dekoracja, gdyż perełki pęcznieją i dają niesamowite efekty. Zachęcam do przygotowania puddingu. :)



Składniki:


Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Czekamy, aż się za gotuję i następnie dodajmy ksylitol i perełki tapioki. Jak perełki wchłoną wodę dolewamy resztę i gotujemy cały czas mieszając. Gotowy deser podajmy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Jaki smak ma tapioka? Czy przypomina choć trochę nasiona Chia? :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja często daję tapiokę do zupy, mocno zagęszcza :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę koniecznie wypróbować:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Tapioki jeszcze nie próbowałam! :D Ale jeśli się na nią w końcu natknę to na pewno kupię. ;)

    OdpowiedzUsuń