wtorek, 19 maja 2015

Grillowana cukinia

Prosta i szybka przekąska, a na dodatek niskokaloryczna. Grillowana cukinia typowa wiosenna uczta. :)



Składniki:

  • cukinia
  • sól
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w krążki. Posypujemy solą i odstawiamy, aż puści sok. Następnie posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy z obu stron, aż pojawią się pręgi.

Smacznego!

12 komentarzy:

  1. cukinii nie jadłam wieki:D bym teraz zeżarła:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką cukinię, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię grillowaną cukinie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie obowiązkowo na każdym grillu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. razemprzystole.blogspot.com5 czerwca 2015 08:46

    Do tej pory robiłam bez ziół a przecież je uwielbiam. Nie wpadłam na to połączenie. Dzięki za pomysł!

    OdpowiedzUsuń