niedziela, 9 lutego 2025

czwartek, 6 lutego 2025

Współpraca z "Pasieka Sweet Bear"

"Pasieka Sweet Bear" jest polską pasieką zajmującą się produkcją naturalnego miodu. Pasieka w swojej ofercie posiada miody m.in. wielokwiatowe, spadziowe, pyłki pszczele czy miód rzepakowy.



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazł się:


Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu! 

wtorek, 4 lutego 2025

Ciasto bananowe z mąki z płaskurki, pastą migdałową i truskawkami liofilizowanymi

Wyśmienite, rozpływające się w ustach ciasto z wykorzystaniem mąki z płaskurki, pasty migdałowej i truskawek liofilizowanych, a to wszystko od Królewska Spiżarnia!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, mąkę, proszek do pieczenia i aromat - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch polać pastą migdałową oraz ułożyć liofilizowane truskawki. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!