photo © Pinterest
niedziela, 9 lutego 2025
czwartek, 6 lutego 2025
Współpraca z "Pasieka Sweet Bear"
"Pasieka Sweet Bear" jest polską pasieką zajmującą się produkcją naturalnego miodu. Pasieka w swojej ofercie posiada miody m.in. wielokwiatowe, spadziowe, pyłki pszczele czy miód rzepakowy.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazł się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu!
wtorek, 4 lutego 2025
Ciasto bananowe z mąki z płaskurki, pastą migdałową i truskawkami liofilizowanymi
Wyśmienite, rozpływające się w ustach ciasto z wykorzystaniem mąki z płaskurki, pasty migdałowej i truskawek liofilizowanych, a to wszystko od Królewska Spiżarnia!
Składniki:
- 2 jaja
- 10 ml oleju rzepakowego
- 100 g banana bez skórki
- 50 g erytrytolu
- 50 g mąki z płaskurki
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 g pasty migdałowej
- 10 g truskawek liofilizowanych
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, mąkę, proszek do pieczenia i aromat - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch polać pastą migdałową oraz ułożyć liofilizowane truskawki. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 2 lutego 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)