czwartek, 17 października 2024

Współpraca z "Norsan"

"Norsan" jest norweską marką posiadającą w swojej ofercie wysokiej jakości produkty z omegą-3. 



Dlaczego warto suplementować kwasy omega-3? Kwasy tłuszczowe omega-3 znajdują się głownie w rybach, ale również w surowcach roślinnych tj. siemię lniane czy nasiona chia. Kwasy tłuszczowe omega-3 doskonale wpływają na zwiększenie odporności organizmu, ale również prawidłowe funkcjonowanie mózgu czy serca. 

Kwasy tłuszczowe omega-3 od Norsan pochodzą od norweskich ryb bogatych w EPA oraz DHA oraz alg morskich. Czym są kwasy EPA i DHA? Kwasy DHA i EPA hamują stany zapalne, przez co są pomocne przy chorobach autoimmunologicznych, wpływają pozytywnie na pamięć referencyjną. Zapotrzebowanie na kwasy ALA, EPA i DHA różni się w zależności od wieku, płci i stanu zdrowia. W związku z tym dawkowanie omega-3 może wynosić od 250 mg do nawet 2-4 g na dzień.

Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:






Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem poniższych produktów!
Zapraszam do zakupów!

wtorek, 15 października 2024

Serniczek pistacjowy z figą, orzechami włoskimi i napojem z pigwy

Najprostszy serniczek z budyniem pistacjowym, bananem, figą i orzechami włoskimi. Idealnie do tego deseru nadaje się Pigwoniada klasyczna gazowana od Pigwoniada! Pyszności!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 250 g twarogu półtłustego w kosce
  • 35 g budyniu pistacjowego
  • 50 g świeżej figi
  • 20 g orzechów włoskich
  • 300 ml Pigwoniady klasycznej gazowanej

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, budyń oraz twaróg. Całość zblendować na gęstą masę. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć świeżą figę oraz orzechy włoskie. Piec przez 45 minut w 160 stopniach. Gotowy serniczek podawać z pigwnoniadą.

Smacznego! 

czwartek, 10 października 2024

Współpraca z "Pigwoniada"

"Pigwoniada" jest polską marką zajmującą się rzemieślniczą produkcją napojów na bazie owocu z pigwowca japońskiego.

Owoce pigwy są idealnym źródłem witaminy C, hamuje rozwój bakterii w organizmie, działa antyalergicznie oraz wspiera układ odpornościowy.





W asortymencie można znaleźć napój o smaku klasycznym gazowany, kwaśna, z miodem, z herbatą oraz z czarną herbatą.

Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:






Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!