sobota, 31 marca 2018
czwartek, 29 marca 2018
wtorek, 27 marca 2018
Fasola czerwona z brokułem i makaronem pełnoziarnistym
Szybkie, zdrowe i lekkie danie bez mięsne. Warto to swojego jadłospisu wprowadzić strączki oraz jeszcze więcej warzyw i produktów z pełnego przemiału, gdyż w ten sposób dostarczamy jeszcze więcej witamin oraz błonnika pokarmowego.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1/4 różyczki brokułu
- 100g makaronu pełnoziarnistego
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, a w oddzielnym garnku brokuł. Makaron gotujemy ok. 10 minut, natomiast brokuł ok.5. Fasolę płuczemy pod zimną wodą. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
niedziela, 25 marca 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)