Kilka miesięcy temu pojawił się przepis na ciasto fasolowe, ale ten jest nieco inny! Wzbogacony o banany i kakao! Moi najbliżsi nie mogli uwierzyć, że to jest ciasto z fasoli, a tym bardziej, że kompletnie w smaku nie czuć warzywa. Zachęcam do upieczenia.
Składniki:
Składniki:
- puszka odsączonej i przepłukanej czerwonej fasoli
- 2 banany
- 1 jajko
- 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżka miodu naturalnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- miarka dowolnej odżywki białkowej (można pominąć)
- aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (oprócz płatków owsianych) umieszczamy w misie od blendera i blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy płatki owsiane i ponownie mieszamy. Masę na ciasto przelewamy do natłuszczonej keksówki lub innej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!