Składniki:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 2 jajka
- 1 łyżka mleka w proszku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- aromat cytrynowy
Sposób przygotowania:
Fasolę płuczemy na sitku pod zimną wodą. Blendujemy w malakserze, a następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy. Następnie przekładamy do natłuszczonej blaszki. Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.
Smacznego!
Czytamy sobie w myślach:-)) U mnie też dzisiaj ciasto fasolowe, w trochę innym wydaniu:
OdpowiedzUsuńhttp://blaszanygarnuszek.blogspot.com/2015/04/mocno-czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html
Właśnie widziałam ;D
UsuńBardzo lubię takie ciacho :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda to ciasto :)
OdpowiedzUsuńcóż za zbieg okoliczności, i ja właśnie pichcę ciasto z fasoli :)
OdpowiedzUsuńCudownie Ci wyrosło :)
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, że zaciekawiłaś mnie tym ciastem z fasoli, bardzo lubię takie eksperymenty :)
OdpowiedzUsuńfasolowe ciacho zawsze dobre!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale i w życiu bym nie powiedział, że to z fasoli :)
OdpowiedzUsuńJestem mega ciekawa, jak to ciacho smakuje ;)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSłyszałam właśnie ostatnio dużo o deserach z fasoli, ale nie przypadły mi do gustu. Jednak to ciasto wygląda wspaniale i myślę, że warto wypróbować :)
OdpowiedzUsuńKiedyś jadłam takie ciasto i było obłędne. Muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńjuż od tygodnia się zabieram za ciasto z fasoli... :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze ciacho, mogłabym je jeść i jeść :)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu zrobić fasolowe.
OdpowiedzUsuńTo ciasto "chodzi" już za mną od dawna:) Muszę je wreszcie wypróbować.. Twoje wygląda niezwykle smakowicie;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe ciasto :):)
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł! Musze kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuńRobiłam ciasta ze szpinaku, marchewki... ale o fasoli jeszcze nie słyszałam ! Wygląda świetnie, ale zastanawiam się czy po dodaniu tylko 2 łyżeczek cukru waniliowego będzie chociaż troszeczkę słodkie?
OdpowiedzUsuńAnia