wtorek, 28 kwietnia 2015

Ciasto z fasoli

Kolejne moje roślinne odkrycie w postaci ciasta. Uwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu!



Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego 
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • aromat cytrynowy 

Sposób przygotowania:
Fasolę płuczemy na sitku pod zimną wodą. Blendujemy w malakserze, a następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy. Następnie przekładamy do natłuszczonej blaszki. Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.

Smacznego!


20 komentarzy:

  1. Czytamy sobie w myślach:-)) U mnie też dzisiaj ciasto fasolowe, w trochę innym wydaniu:
    http://blaszanygarnuszek.blogspot.com/2015/04/mocno-czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wygląda to ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  3. cóż za zbieg okoliczności, i ja właśnie pichcę ciasto z fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem szczerze, że zaciekawiłaś mnie tym ciastem z fasoli, bardzo lubię takie eksperymenty :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda wspaniale i w życiu bym nie powiedział, że to z fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jestem mega ciekawa, jak to ciacho smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Słyszałam właśnie ostatnio dużo o deserach z fasoli, ale nie przypadły mi do gustu. Jednak to ciasto wygląda wspaniale i myślę, że warto wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kiedyś jadłam takie ciasto i było obłędne. Muszę zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  9. już od tygodnia się zabieram za ciasto z fasoli... :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Najlepsze ciacho, mogłabym je jeść i jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  11. muszę w końcu zrobić fasolowe.

    OdpowiedzUsuń
  12. To ciasto "chodzi" już za mną od dawna:) Muszę je wreszcie wypróbować.. Twoje wygląda niezwykle smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Genialny pomysł! Musze kiedyś wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Robiłam ciasta ze szpinaku, marchewki... ale o fasoli jeszcze nie słyszałam ! Wygląda świetnie, ale zastanawiam się czy po dodaniu tylko 2 łyżeczek cukru waniliowego będzie chociaż troszeczkę słodkie?
    Ania

    OdpowiedzUsuń