Od dłuższego czasu nic nie jadłam z grilla, możliwe to było z niechęci, albo po prostu z lenistwa... W końcu chęci nadeszły i na talerzu pojawiło się to...
Składniki:
Składniki:
- 1 średni filet z piersi kurczaka
- sos Teriyaki
- maślanka
- jarzynka
- pierz cytrynowy
- bakłażan
- sól
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka dokładnie myjmy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawami; jarzynka, pieprz cytrynowy. Polewamy sosem Teriyaki, przekładamy do miseczki i zalewamy maślanką na całą dobę lub 2-3 godziny do lodówki. Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na ok. 15 minut. Po upływie czasu bakłażan skrapiamy oliwą z oliwek. Filet z kurczaka i bakłażana grillujemy, aż do zarumienienia.
Smacznego!