Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną?
- nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta
- białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso
- węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze
- tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś
- świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan
- suplementy diety m.in tran, omega-3, magnez, żelazo
O czym należy pamiętać?
- dzień zacząć od pełnowartościowego śniadania np. owsianka, jajecznica, omlet
- pić 1,5-2l niegazowanej wody
- regularność posiłków co 2-3 godziny 4-5 razy dziennie
- kolacja 2-3 godziny przed snem
- aktywność fizyczna m.in jazda na rowerze, bieganie, aerobik, zumba